Tochitura ardeleneasca

Postat de luminita20_2006 in Porc
10 Sep 2009 | 45481 vizualizari
Tochitura ardeleneasca

Eu o stiam sub denumirea de tochitura moldoveneasca dar azi am ramas suprinsa afland ca ea este ardeleneasca....oricum s-ar numi ea va asigur ca e delicioasa

Ingrediente

  • 700 gr carne de porc pulpa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 pahar vin(eu nu am pus si a iesit la fel de buna)
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 6 catei usturoi

Mod de preparare

Carnea se taie bucati mici dar nu foarte, ceapa se toaca marunt si ardeiul la fel. Se incinge uleiul si se pun ceapa si ardeiul la calit, cand prind un pic de culoare se adauga carnea si se lasa la inabusit pana ce devine alba, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza si se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba cu capac. Ca sa fiti siguri ca  e gata, cel mai bine este sa gustati carnea ( la mine a fiert 30 min) iar daca ati ramas fara apa, mai puteti adauga un pic si o lasati sa mai fiarba. Se pune apoi bulionul, cimbrul si se mai da in clocot. Usturoiul se taie felii subtiri si se adauga in cratita. Cand se opreste se adauga boia dulce (cea care o am eu nu necesita fierbere).

Si desigur, ce fel de tochitura ar fi fara mamaliguta si ou ochi.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura ardeleneasca

Postat de MIUTA

Tochitura ardeleneasca

Carnea se spala si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste. La...

Citeste continuarea

Tochitura ardeleneasca

Postat de Sidy

Tochitura ardeleneasca

Carnea se taie cubulete.Sunculita si carnatul se taie feliute. Intr-un wok se pune uleiul laincalzit apoi adaugam bucatile de carne amestecand continuu pina isi schimba culoarea toata carnea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2009, 03:32
Papat si eu! Senzationala intr-adevar
la 11.09.2009, 09:20
Multumim Alex, incercati si www.retetelebunicii.ro, un site unde bunica lui Alex te rasfata pur si simplu
la 11.09.2009, 15:49
Nu-ti este mila de noi de postezi asemenea bunatati? Pui si mamaliguta deasupra.Offff....
la 11.09.2009, 20:17
Si mie imi place mult tochitura , insa cu mai multe feluri de carne si organe
la 12.09.2009, 10:07
EH E BUNA SI AIA OANA DA AM ACASA UN MOFTUROS CARE NU PREA LE ARE CU ORGANE..ASAC CA MA ADAPTEZ SI EU

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking