Tochitura ardeleneasca

Postat de MIUTA in Porc
28 Sep 2011 | 8685 vizualizari
Tochitura ardeleneasca

La noi la Bistrita se face tochitura dar cel mai des intr-un alt fel de cel pe care il prezint eu aici. Mama prajeste carnea si carnatul afumat in untura iar la sfarsit adauga branza de oaie din belsug. Se serveste cu varza acra si mamaliguta. Sotul meu si copilul prefera tochitura pe care o fac eu deoarece le place putin sos si nu agreaza branza de oaie.Noi nu punem ochi de ou dar de data asta am pus si eu sa fiu in rand cu toata lumea cum se spune si chiar le-a placut.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc cu grasime
  • 1 bucata mare de carnat de porc afumata
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri pasta de ardei
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare,piper
  • 2 linguri smantana
  • cascaval ras

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie in bucati.

Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.

La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.

Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).

Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.

Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.

Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.

Deasupra se rade cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura ardeleneasca

Postat de Sidy

Tochitura ardeleneasca

Carnea se taie cubulete.Sunculita si carnatul se taie feliute. Intr-un wok se pune uleiul laincalzit apoi adaugam bucatile de carne amestecand continuu pina isi schimba culoarea toata carnea....

Citeste continuarea

Tochitura ardeleneasca

Postat de gurita_ta2005

Tochitura ardeleneasca

Se taie carnea cubulete(eu am folosit ceafa de porc pentru ca are si putina grasime) si se pune la calit in ulei de masline. Dupa 5 minute se adauga vinul rosu (1 paharel mic) si se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2011, 13:53
bun bun
la 28.09.2011, 14:05
la 28.09.2011, 14:20
Tanyapatap
Vladimir
la 28.09.2011, 14:24
Am venit la masaaaaaaaaa Waw ce bunatateeeeee
la 28.09.2011, 14:35
buna tare am venit si eu la o portie

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking