Ingrediente
- 1 kg carne de porc cu grasime
- 1 bucata mare de carnat de porc afumata
- ulei pentru prajit
- 4-5 linguri pasta de ardei
- 6 catei de usturoi
- cimbru
- sare,piper
- 2 linguri smantana
- cascaval ras
Mod de preparare
Carnea se spala si se taie in bucati.
Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.
La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.
Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).
Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.
Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.
Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.
Deasupra se rade cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|