Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

Postat de DinDragostePentruGatit in Porc
14 Apr 2012 | 20905 vizualizari
Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

Nu toţi se împacă cu organele de porc...splina, rinichii nici pe mine nu prea mă încântă, însă cu ficatul şi inima chiar nu am nimic :)), mai ales inima, îmi place...condimentate bine, iese o tochitură...cum zice mama :)) "deliciu".

Ingrediente

  • 700 g inimă de porc;
  • 500 g ficat de porc;
  • 1 ceapă;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1/2 lgţ boia iute;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 lg bulion;
  • 200 mL vin roşu;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mămăliga:

  • 700 mL apă;
  • 1 cană (175 g mălai);
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (opţional);
  • 1 cubuleţ de unt;
  • sare.

Mod de preparare

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).

Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).

Se căleşte ceapa.

Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.

Se adaugă condimentele (boia iute, cimbru, foi de dafin, nucşoară, sare, piper) şi bulionul.

Se stinge totul cu vin roşu.

Se fierbe până scade sosul.

La final se adaugă usturoiul.

Se serveşte cu mămăligă şi smântână.

Mămăliga:

Se pune apa la fiert, se adaugă sare, eventual şi o lingură de ulei de floarea soarelui. 

După ce apa a dat în clocot se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând energic cu telul pentru a nu permite formarea "cocoloaşelor", îmi vine să le spun aglomerări :)).

Se ţine mămăliga pe foc până se desprinde de pe craţită.

La final se adaugă untul, se amestecă și se răstoarnă pe o farfurie.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piftie de porc/racituri

Postat de diaconta

Piftie de porc/racituri

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala....

Citeste continuarea

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 11:01
la 14.04.2012, 12:23
bunaa
la 14.04.2012, 16:29
la 14.04.2012, 16:54
gustoasa
la 14.04.2012, 17:06
bun de tot

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking