Ingrediente
Ingrediente:
- 600-700 g carne de porc (pulpa fara os sau fleica fara prea multa grasime),
- 1 piept de pui
- 2-3 carnati afumati
- 1 ceapa potrivita,
- suc de rosii,
- 2 linguri ulei,
- un pahar de vin rosu.
- usturoi – 1 capatâna mare
- condimente: Sare, piper, boia dulce, busuioc – dupa gust
Mod de preparare
Jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei. Cand devin translucide se pot adauga carnatii si carnea. Se presara condimentele (dupa gust, dar nu prea multe pentru ca altfel mancarea va avea un gust amarui). Se prajeste carnea, pana cand toate bucatile au devenit albicioase. In acest moment se adauga 2 cani de apa. Se acopera, partial, si se lasa sa fiarba pana cand scade binisor. Cand carnea este bine patrunsa, se adauga si paharul cu vin, usturoiul ramas precum si sosul de rosii. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc inca cinci minute. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta, deasupra careia se asaza un ou ochi presarat cu branza rasa.
Un pahar de vin rosu insoteste perfect tochitura dobrogeana!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|