Tochitura dobrogeana

Postat de gugugh in Porc
11 Noi 2010 | 14054 vizualizari
Tochitura dobrogeana

o reteta pe care o am de la alina banica, careia ii multumesc . e ff buna!

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc, 
  • 50 ml ulei;
  • 1 foaie de dafin;
  • cateva  boabe de piper;
  • 2 cani de apa;
  • 1 pahar de vin rosu / am preparat si cu vin alb si mi.a placut mai mult;
  • 3 linguri de pasta de rosii;
  • 1 capatana de usturoi;
  • sare;
  • boia de ardei dulce sau picata dupa preferinta;
  • 250 g telemea de oaie;
  • 4 oua;
  • malai pentru mamaliguta.

Mod de preparare

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.

2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foaia de dafin si piperul boabe.

3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare,  boia dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si dupa preferinta cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura dobrogeana

Postat de elena001

Tochitura dobrogeana

Carnea se taie in bucatele mici. Se pune uleiul la incins si se pune carnea pentru  a se rumeni putin. Apoi adaugam ceapa,usturoiul si ardeiul iute tocate marunt pt a se cali impreuna...

Citeste continuarea

Tochitura dobrogeana

Postat de Dya

Tochitura dobrogeana

  Jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei.  Cand devin translucide se pot adauga carnatii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2010, 12:52
ce bunatate!5f!
la 11.11.2010, 13:02
da f bun
la 11.11.2010, 13:15
la 11.11.2010, 14:33
ce-mi plac tochiturile!!!! mie ca mie dar sotului....
la 11.11.2010, 14:44
ne-am ''scos'' cu pranzul foarte bine arata

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking