Tochitura Moldoveneasca

Postat de simona72 in Porc
14 Mar 2013 | 8131 vizualizari
Tochitura Moldoveneasca

Chiar daca nu sunt moldoveanca, imi place tare mult mamaliga si in scecial mamaliga cu brinza si smantina si nu numai. Bucataria din partea Moldovei este pur romaneasca, dupa parerea mea, iar aceasta tochitura moldoveneasca este de+a dreptul irezistibila!

Ingrediente

pt mamaliga:

  • 200 ml apa
  • 200 ml lapte
  • sare
  • faina de malai
  • o lingurita unt

garnitura:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 felii de carne vitel proaspata
  • sare
  • piper
  • boia ardei afumata
  • o cescuta de vin
  • cirnati proaspeti afumati cu cimbru
  • cirnati proaspeti afumati cu boia
  • brinza de burduf
  • brinza telemea de vaca
  • iaurt gras sau smantina

Mod de preparare

Mod de preparare tochitura moldoveneasca:

Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se amesteca pina ce s-a topit. Carnea o taiem fasii de un deget, o condimentam cu sare, piper si boia afumata si o prajim in 2 linguri de ulei de masline la foc iute cam 2-3 minute. Cind este aramie pe toate partile o scoatem si punem carnatii taiati feliute si ii prajim si pe acestia 4-5 minute.

Scoatem feliutele de carnati si punem cescuta de vin, lasam sa scada la jumatate si punem din nou carnea si cirnatii prajiti si mai lasam pe foc 1-2 minute.Intr-un bol radem brinza telemea si sfarimam cu mina brinza de burduf, le amestecam cu o lingura sa se amestece brinzeturile. In boluri termorezistente unse cu un strop de ulei asamblam tochitura moldoveneasca : punem jumatate din mamaliga facuta, jumatate din carne si cirnati si musai din sosul de vin, o parte din brinza si asa procedam si cu celelalte care au ramas.

Dam la cuptorul incins pt 5 minute. Servim tochitura moldoveneasca cu smantina sau iaurt gras. Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Postat de scortisoara

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Intr-o oala in care am incins 100 ml ulei, prajim ceapa cu putina sare. Adaugam apoi carnea de porc taiata cubulete si amestecam pentru a nu se lipi de oala. Dupa 2 -3 minute presaram sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 17:05
Ei Simona, ai mâncat tu o literă la introducere şi ai pus una în plus la modul de preparare dar asta nu schimbă cu nimic minunata reţetă. Aş mânca tochitură dimineaţa, la prânz şi seara. Aş mânca tochitură şi ca fel principal dar şi ca desert. Adică înţelegi tu
Bravo!
la 14.03.2013, 17:09
pe toate le mai vezi tu parinte...de satula
la 14.03.2013, 17:12
Simona
la 14.03.2013, 17:29
ce gustos
la 14.03.2013, 17:43
vaaai, ce bunatate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking