Ingrediente
pt mamaliga:
- 200 ml apa
- 200 ml lapte
- sare
- faina de malai
- o lingurita unt
garnitura:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 felii de carne vitel proaspata
- sare
- piper
- boia ardei afumata
- o cescuta de vin
- cirnati proaspeti afumati cu cimbru
- cirnati proaspeti afumati cu boia
- brinza de burduf
- brinza telemea de vaca
- iaurt gras sau smantina
Mod de preparare
Mod de preparare tochitura moldoveneasca:
Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se amesteca pina ce s-a topit. Carnea o taiem fasii de un deget, o condimentam cu sare, piper si boia afumata si o prajim in 2 linguri de ulei de masline la foc iute cam 2-3 minute. Cind este aramie pe toate partile o scoatem si punem carnatii taiati feliute si ii prajim si pe acestia 4-5 minute.
Scoatem feliutele de carnati si punem cescuta de vin, lasam sa scada la jumatate si punem din nou carnea si cirnatii prajiti si mai lasam pe foc 1-2 minute.Intr-un bol radem brinza telemea si sfarimam cu mina brinza de burduf, le amestecam cu o lingura sa se amestece brinzeturile. In boluri termorezistente unse cu un strop de ulei asamblam tochitura moldoveneasca : punem jumatate din mamaliga facuta, jumatate din carne si cirnati si musai din sosul de vin, o parte din brinza si asa procedam si cu celelalte care au ramas.
Dam la cuptorul incins pt 5 minute. Servim tochitura moldoveneasca cu smantina sau iaurt gras. Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|