Tochitura- reteta mea

Postat de marianascarlat in Porc
21 Feb 2012 | 9062 vizualizari
Tochitura- reteta mea

Fiindca e iarna, e frig si trebuie sa ne hranim mai consistent dar si fiindca felul asta de mancare e agreat si de mofturosul meu fiu, am preparat de mai multe ori in iarna asta acest fel de mancare. Stiu ca exista multe feluri de a prepara o tochitura, depinde si de zona in care locuieste fiecare. Asta pe care o prepar eu nu stiu unde se incadreaza dar asa ne place noua.

Ingrediente

  • 600 gr pulpa slaba de porc
  • 300-350gr carnaciori oltenesti
  • 250-300 gr kaiser afumat
  • un cubulet de unt
  • 100-150 ml vin rosu de buturuga
  • o ceapa mare
  • 400 gr rosii in bulion
  • 5-6 catei de usturoi pisat(de-ai nostrii)
  • o lingura de busuioc tocat
  • 1/2 lingura de magheran tocat
  • o lingura de patrunjel toca(proaspat sau uscat)
  • sare
  • Piper dupa gust
  • 500 gr malai

Mod de preparare

Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie o tai cubulete, carnatul il tai cam de un centimetru iar kaiserul fasiute. Toc ceapa marunt. Pun pe foc o cratita cu untul si cand acesta s-a topit adaug carnea pe care o perpelesc de cateva ori sa-si schimbe culoarea. Adaug imediat ceapa care are si ea aceiasi soarta. Cand s-a inmuiat putin si ceapa torn apa care sa acopere carnea aproape trei sferturi si vinul, dupa care acopar cratita cu capac si o las sa fiarba aproximativ 30 de minute. 

Intre timp mai amestec din cand in cand si daca scade apa prea mult mai adaug apa fiarta. Apoi adaug in cratita carnatul si kaiserul, pe care le las sa fiarba si ele cam 5 minute. Dupa aceea sarez, piperez, pun usturoiul pisat si rosiile taiate cu bulion cu tot. Punem iar capacul pe cratita si mai las sa fiarba aproximativ 1/2 ora avand grija sa mai amestec din cand in cand in cratita.Cand a scazut suficient si carnea e bine facuta adaug si verdeturile(busuioc, maghiram si patrunjel).

In acest timp pregatesc si mamaliguta, care va fi gata odata cu tochitura.

Acum totul e gata de servit. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura- reteta mea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

Postat de susu

Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

Friptura: Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Postat de panacris

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 12:17
Ce-as manca si eu!
la 21.02.2012, 12:18
la 21.02.2012, 12:19
Da ce bunatate de tochitura
la 21.02.2012, 12:29
ce-mi place
la 21.02.2012, 12:33
place

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking