Ingrediente
Ingrediente pentru Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald:
- 750 g ton
- Ulei de măsline
- Mix de condimente pentru grătar
- 10 cartofi
- Sare
- Roșii cherry
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald:
Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru marinare uscată, care conține pudră de zmeură, muștar, piper și cimbrișor.
Se lasă la marinat minim 30 de minute.
Între timp pregătiți garnitura.
Când garnitura e aproape gata, se pune tonul pe grătarul bine încins și uns cu ulei. Se prăjește tonul câte 2.5 minute pe fiecare parte.
Veți observa că în interior carnea rămâne rozalie, dar aceasta îi dă suculența.
Se servește tonul cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă alături de cartofi și roșii cherry sau legumele preferate.
Eu am supus la vot și gașca mea a vrut Cartofi gătiți la friteuza cu aer cald. Mie mi se părea mai potrivită o Garnitura de legume, dar m-am supus majorității.
Va recomandam si reteta Ton cu usturoi si lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|