Ingrediente
- pt blat:
- 4 oua
- 120 gr faina
- 120 gr zahar
- 4 linguri apa calduta
- vanilie
- pt crema:
- 30 gr unt
- 250 ml frisca lichida
- 250 gr ciocolata lapte
- pt glazura:
- 100 ml apa
- 100 gr zahar
- 200 gr ciocolata amaruie
- pt sirop:
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- esenta rom
Mod de preparare
Blatul:
punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25 de min cca.
Crema:
punem intr-o oala frisca cu untul pe foc mic,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem ciocolata rasa.amestecam pana se topeste ciocolata si se raceste compozitia,apoi punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si batem cu mixerul pana se ingroasa.
Glazura:
punem zaharul cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba punem ciocolata si lasam sa fiarba la foc mic 3-4 min.dam deoparte si batem cu telul ca sa eliminam bulele de aer.
taiem blatul in 2 si insiropam o parte peste care punem crema,deasupra punem cealalta parte pe care o vom insiropa si peste tort turnam glazura.lasam sa se raceasca si decoram dupa plac.eu am folosit migdale,frisca si bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "20 noiembrie"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|