Tort ''22''

Postat de Constelatialeu in Torturi
31 Dec 2015 | 6027 vizualizari
Tort ''22''

Sa tot fie vreme-ndelungata, adicalea 22 de ani, azi 31 dec 2015...in urma cu 22 de ani, doi zapaciti, mai ales eu, au ales sa se adune, ca s-au gandit ei ca e mai bine asa...ea, adica eu, m-am gandit sa-i cer mana, ca eu cand vreau ceva cer nu stau sa astept.....Pe 31 dec 1993 am pornit la drum, a fost o zi de Primavara in toata regula iar la 12 noaptea a inceput sa ninga ca-n povesti, asa cum este si viata noastra, o poveste care inca se scrie si se scrie frumos, ca putem, ca vrem si avem cu ce....La multi ani noua, sa ne fie de bine inca multi, multi ani.....

Ingrediente

  • Blat - forma de 18 cm....pe aia de 27 o astept
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pline cu nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema 1
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • 1 plic vanilie bourbon
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata amara
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 3
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de fistic
  • colorant verde
  • Jeleu de clementine
  • sucul de la 10 clementine
  • 1/2 lingura amidon
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Blat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga faina si nuca macinata,  se omogenizeaza. Incorporam albusul, avand grija sa amestecam incet de jos in sus. Tapetam forma cu hartie de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, A doua zi se taie in 4.

Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, apoi adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.

Crema 1: Ciocolata cu frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc adaugam esenta de vanilie si colorantul, omogenizam si dam crema la rece pentru 2 ore.

Crema 2: Ciocolata, zaharul si frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se da crema la rece pentru 2 ore.

Crema 3: Ciocolata cu frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc adaugam esenta si colorantul, omogenizam si dam crema la rece pentru 2 ore.

Jeleul: Stoarcem clementinele, strecuram sucul obtinut, amestecam cu amidonul si punem sa fiarba, apoi adaugam gelatina hidratat cu apa rece. Gelatina o punem dupa ce tragem cratita de pe foc. Se toarna repede, inainte s ainceapa sa se intareasca.

Asamblare: Asezam prima foaie de blat, insiropam, apoi intindem crema 1, pastram un pic pentru ornat, apoi punem foaia a doua,insiropata, intindem o parte din crema 2, restul o pastram pentru imbracat tortul, asezam a treia foaie  de blat si intindem crema 3, oprim putin pentru ornat. Asezam si ultima foaie de blat. Imbracam tortul cu crema 2. Deasupra nu intindem crema, asezam bucatele de clementine, apoi turnam jeleul. Ornam cu cremele 1 si 3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''22''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Desert tort lamaita

Postat de Constelatialeu

Desert tort lamaita

Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe...

Citeste continuarea

Tort cu fructe tropicale

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu fructe tropicale

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2015, 08:22
La multi ani impreuna!
la 31.12.2015, 08:29
La multi ani, Cleme, impreuna cu Vali si familia ta!
Ai preparat, ca de obicei, un tort bun si frumos pentru asa ocazie!
Sa fiti sanatosi, voiosi si mereu veseli, ca asa va sta voua bine si ii inveseliti si pe cei de langa voi!
la 31.12.2015, 08:31
Tinerilor, cum ştiţi, vă doresc ani frumosşi şi binecuvântaţi pe drumul acesta misterios al vieţii. Să aveţi lumină, bucurie şi speranţă până la adânci bătrâneţi! Mă bucur că v-am cunoscut, mă bucur că sunteţi un model de viaţă pentru mulţi dintre prietenii voştri. La mulţi ani!
la 31.12.2015, 08:35
Multumesc, Costele, toate cele bune si tie si Inei !
la 31.12.2015, 08:36
Multumesc, Merisoara. sa ne fie de bine si noua si voua si sa ne vedem cu bine si voie buna !

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking