Ingrediente
- BLAT
- 3 oua
- un praf de sare
- 1 lingura ulei
- 3 linguri zahar
- 1 lingura faina
- 2 linguri cacao
- CREMA 1
- 200 gr ciocolata neagra
- 200 ml frisca
- 100 ml frisca batuta
- un plic gelatina (10 gr)
- CREMA 2
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml frisca batuta
- un plic de gelatina(10 gr)
- CREMA 3
- 200 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml frisca batuta
- un plic de gelatina(10 gr)
- GLAZURA
- 75 ml. apa;
- 150 gr. zahar tos;
- 150 ml. frisca lichida;
- 75 gr. glucoza (miere-energizant);
- 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
- 15 gr. gelatina praf;
- 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
- Un pachet de piscoturi
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.
Se incepe cu asamblarea
Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema
1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.
La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.
Glazura, este reteta Patriciei http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cacao-jeleu-pentru-glasat-49342.html
Eu am facut jumatate de portie , puteti face o portie iar restul se poate pastra la frigider in borcan cu capac, pana faceti alta prajitura.
Se pun piscoturi de jur imprejur si se glazureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " 3 Ciocolate"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|