Tort 8 Martie - La Multi Ani!

Postat de Elena_Daria in Torturi
8 Mar 2013 | 5007 vizualizari
Tort 8 Martie - La Multi Ani!

Ingrediente

Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
Sirop:
  • o ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • sticksuri cu crema de ciocolata
  • 3 linguri mousse de ciocolata
  • 12 bomboane
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.

Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.

Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.

Adaugam apoi ciocolata peste frisca batuta si amestecam usor de jos in sus.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: Daca blatul un s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta.

Din crema de ciocolata pastram 3 linguri pentru ornat.

Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine, apoi turnam deasupra crema de ciocolata si nivelam.

Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se scoate si se decoreaza.

Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi am facut cateva moate de crema deasupra.

Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi.

Decoram fiecarui mot de frisca punem cate o bombonica.

In mijloc am ras niste ciocolata cu ajutorul unui cutit.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 Martie - La Multi Ani!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Postat de Constelatialeu

Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 11:13
Nu-i doar pentru doamne, nu?
la 08.03.2013, 11:20
La Multi Ani!
la 08.03.2013, 11:23
Wowww! Ce deliciu!
la 08.03.2013, 11:26
La multi ani si tie! Frumos tort
la 08.03.2013, 11:31
Minunat! La multi ani!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking