Ingrediente
- BLAT:
- 250 gr faina
- 250 gr zahar
- 3 ling cacao
- 3 plicuri zahar vanilat
- sare
- 10 oua
- CREMA:
- 4 oua
- 4 linguri cacao
- 2 linguri amidon
- margarina 250 gr
- esenta de rom
- 6 linguri de zahar
- 250 ml lapte
- SIROP:
- 1 lamaie
- 5 linguri de zahar
- 250 ml apa
- DECOR:
- ciocolata rasa
Mod de preparare
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si o introducem la cuptor
CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 4 oua, esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina .
SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie
DECOR: razuim ciocolata cu lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|