Tort amandina

Postat de ela in Torturi
24 Apr 2011 | 8594 vizualizari
Tort amandina

Ingrediente

  • 8 oua x2,
  • 2 linguri ulei x2,
  • 30 ml apa x2,
  • 200 gr zahar x2,
  • 20 gr cacaoa x2,
  • 8 linguri faina x2,
  • 1zahar vanilat x2

CREMA1:

  • 3 galbenusuri,
  • 120 gr zahar pudra cu gust de vanilie dt Oetker,
  • 180 gr unt,
  • 3 linguri cacaoa,

CREMA2:

  • 500 gr fisca lichida,
  • 3 linguri cacaoa nesquik,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1lingurita cacaoa,
  • 40 gr zahar pudra cu gust de vanilie,

SIROP:

  • 1plic capuccinno milka,
  • 200ml apa,
  • 3linguri zahar,

GLAZURA:

  • 200gr ciocolata menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior visine cu ciocolata

Mod de preparare

Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand.

Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in prealabil.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam apa si zaharul,treptat.

Adaugam galbenusurile frecate si zaharul vanilat si amestecam cu o lingura de lemn.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul caruia punem o hartie de copt. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul careia punem o hartie de copt.Dam la cuptorul preicalzit,la foc mic 30-35minute,verificam cu scobitoarea daca este copt. Scoatem si lasam sa se raceasca si intre timp facem cel de-al doilea blat.

Crema1: Untul moale,lasat la temperatura camerei din timp,se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca putin,pana se omogenizeaza bine .Lasam sa se raceasca.

Crema2:Frisca o batem cu intaritorul de frisca,cacacoa si praful de cacaoa si zaharul.

Siropul:Fierbem apa cu zaharul,apoi adaugam plicul de cappuccino si lasam sa se raceasca.

Glazura:Topim untul in care punem ciocolata si lichiorul si omogenizam bine.

Taiem cele doua blaturi in doua.

ASAMBLARE :Punem prima foaie de blat pe care o insiropam,apoi ungem cu o parte din crema 2,punem a doua foaie de blat,insiropam si ungem cu crema1,apoi completam cu inca o foaie si crema 2,apoi ultima foaie peste care turnam glazura racita,decoram dupa gust si dam la frigider pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2011, 23:35
am venit tot prima si pe asta chiar ca nu-l ratez
la 24.04.2011, 23:41
ce fain
nu-i complicata reteta
la 24.04.2011, 23:42
M-as apuca de afaceri dupa reteta asta.

la 24.04.2011, 23:43
la 24.04.2011, 23:47
Ce bine arata!!! Si ce minunat suna!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking