Tort amandina

Postat de adriana65 in Torturi
17 Noi 2012 | 18854 vizualizari
Tort amandina

După prepararea prăjiturii Amandină a venit rândul şi pentru un tort Amandină.

Ingrediente

Ingrediente blat

  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 160 g făină
  • 4 linguri apă rece
  • 25 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente cremă:

  • 250 g unt de 82 % grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri cacao
  • 5 - 6 picături esenţă de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml cafea espresso concentrată
  • o cutie glazură Dr.Oetker de 200 g

Mod de preparare

Se începe cu prepararea blatului: albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă zahărul, se bat până ce acesta se topeşte apoi se adaugă  apa. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul şi se adaugă în fir subţire peste albuşurile bătute spumă; făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi, cu ajutorul unei linguri, se pune pe rând în spuma de ouă, amestecând  uşor cu o spatulă.  Compoziţia se pune în tava de tort de 26 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil, unde se coace 30 - 35 minute. Până trece testul scobitorii .

Pentru prepararea cremei untul l-am frecat spumă cu zahărul pudră. Cu mixerul la viteză maximă se freacă până se topeşte zahărul rezultând o cremă spumoasă. Am adăugat gălbenuşurile câte unul, apoi cacaua. 

Cu mixerul  pornit la viteză maximă se freacă crema până ce aceasta devine foarte spumoasă .

Pentru sirop se prepară o cafea espresso din 100 ml apă şi 2 linguri cafea. Într-un ibric se fierbe apa cu zahărul, cam 5 minute,  apoi se amestecă cu cafeaua. Se răceşte.

Blatul rece se taie în două; partea de jos se pune pe  platoul de servire tapetat cu hârtie ornamentală, dar şi două foi A4 puse sub blat pentru a proteja hârtia ornament,   se însiropează  bine, apoi se pune trei sferturi din cremă şi se întinde uniform pe suprafaţa foii de tort. 

Se acoperă cu cel de-al doilea blat, se  însiropează şi se unge cu un strat subţire  din crema rămasă. 

Deasupra tortului am pus o glazură de ciocolată,  cumpărată de data aceasta.

Am pus tortul la rece . După două ore am îndepărtat hârtiile A4 şi am ornat tortul cu crema rămasă şi  ornamente din ciocolată  .

Am pus tortul la rece până a doua zi 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2012, 09:31
Wow! Excelent!
la 17.11.2012, 09:45
Foarte frumos
la 17.11.2012, 09:53
Arata extraordinar!
la 17.11.2012, 09:56
foarte bine arata!
la 17.11.2012, 10:00

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking