Tort Amandina

Postat de Bunica in Torturi
24 Iun 2013 | 3055 vizualizari
Tort Amandina

De ziua Ioanei am facut un tort ciocolatos.

Ingrediente

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri caocao

Crema:

  • 200 g. unt
  • 150 g. zahar farin.
  • 1 lingura cacao
  • vanilie

Sirop:

  • 200 ml. apa
  • 100 g. zahar
  • esenta de rom

Glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Blatul:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.

Adaugam galbenusurile mixand in continuu.

Cand au fost bine incorporate galbenusurile adaugam aromele,faina si cacao.

Amestecam totul cu o lingura de lemn, de jos in sus usor.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort cu inel detasabil sau intr-o tava dreptunghiulara( cum am tirnat-o eu).

Se da la cuptorul incins la 170 grade .

Este copt cand trece testul cu scobitoarea.Testul se face dupa 25 de minute.

Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Siropul:

Apa + zaharul se pun la fiert.

Se lasa la fiert pana se leaga putin.

Apoi se lasa la racit.Cand este rece se adauga esenta de rom.

Cerma:

Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana devine spumos.

Adaugam cacao si esenta de rom.

Glazura:

Intr-o craticioara cu fundul gros punem apa,zaharul si cacao la fiert.

La fierbem pana se ingheaga bine.In tot acest timp avem grija sa nu se lipeasca.

mestecam continuu. 

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand vartos,pentru a se omogeniza bine.

Asamblare:

Blatul il taiem in doua.

Partea de jos o asezam pe platou si turnam siropul deasupra.

Punem crema si o intidem usor cu un cutit lat sau o spatula.

Adaugam si partea cealalta de blat, pe care-l insiropam.

Deasupra se toarna glazura calduta.

Ornam dupa bunul plac cu frisca sau bezea  caramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 16:40
Ce bine-am intrat, direct la tort
La multi ani, Ioana!
la 24.06.2013, 16:40
Ce bunaciune ai facut,Buni !
la 24.06.2013, 16:41
Bune torturi a avut Ioana de ziua ei!
la 24.06.2013, 16:44
O bunatate de tort!
la 24.06.2013, 16:50
ce bun e

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking