Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
- Sirop
- 300 ml apa
- 100 gr zahar
- 4 linguri cappuccino clasic
- 1 fiola esenta de rom
- Crema
- 350 gr unt nesarat
- 170 gr zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 2 galbenusuri
- 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
Mod de preparare
Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o lingura si amestecand usor sa nu se lase spuma. Blatul se toarna intr-o forma detasabila de tort si se lasa in cuptorul preancalzit timp de 30 minute . Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Crema o preparam astfel: Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.
Asamblare tort: Blatul se taie in trei parti. Asezam pe o farfurie prima foaie de blat, o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema, punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie o insiropam si pe aceasta si o ungem,cu crema. Preparam o glazura de la dr Oetker si o asezam in centru pe tort. Dam la frigider timp de o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|