Tort amandina

Postat de butoiaurora76 in Torturi
18 Iul 2013 | 4206 vizualizari
Tort amandina

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema
  • 350 gr unt nesarat
  • 170 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker

Mod de preparare

 Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o lingura si amestecand usor sa nu se lase spuma. Blatul se toarna intr-o forma detasabila de tort si se lasa in cuptorul preancalzit timp de 30 minute . Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema o preparam astfel: Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.

Asamblare tort: Blatul se taie in trei parti. Asezam pe o farfurie prima foaie de blat, o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema, punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie o insiropam si pe aceasta si o ungem,cu crema. Preparam o glazura de la dr Oetker si o asezam in centru pe tort. Dam la frigider timp de o ora. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2013, 14:03
la 18.07.2013, 14:05
bun mai este
la 18.07.2013, 14:10
mmm bun!
la 18.07.2013, 14:20
bunnn
la 18.07.2013, 14:21

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking