Tort Amandina

Postat de ana in Torturi
22 Iun 2010 | 7187 vizualizari
Tort Amandina

Ingrediente

  • BLATUL
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • SIROPUL
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • Glazura
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul. O sa va iasa un aluat mai subtire.

Turnati intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit

Il lasam asa si ne ocupam de sirop:

Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute Lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

Intr-un castron punem untul partial topit(traiasca cuptoru' cu microunde) Il mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba
se adauga galbenusurile unul cate unul, zaharul si cacaoa. Mixam pana obtinem crema

Insiropam blaturile si punem crema.

Dam la rece pentru 3-4 ore chiar o noapte.

Apoi preparam glazura ingredientele le punem intr-o craticioara si le fierbem la foc mic pana se topeste zaharul.Turnam cand e calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 20:57
cu ornatul am cam dat gres !am constatat ca mi s-a terminat zaharul ,afara ploua cu galeata si zic lasa ca fac numai jumatate de compozitie care binenteles nu mi-a ajuns,am asteptat sa stea ploaia s-o dreg cu frisca si am luat prea putina .
la 22.06.2010, 21:52
Da ce v-am facut eu de ma chinuiti cu bunatatile voastre? Sunt sigura ca este foarte bun, chiar daca nu ai terminat de ornat Este foarte asemanator cu cel pe care-l fac eu foarte des ne arati tu si ornat frumos sa mai cer o portie ?...mai bine nu ca ma ingrasi
la 22.06.2010, 21:58
arata tare bine cu frisca, daca nu ne spuneai, habar nu aveam
la 22.06.2010, 22:08
nu-i nimic Ana ornat sau nu,eu tot vreau o feliutaam venit pregatita
la 22.06.2010, 22:30
La multi ani, surorii tale!.stii ca e preferata mea, amandina, nu?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking