Tort "Amandina" cu cirese

Postat de LadyCrs in Torturi
30 Iun 2012 | 6437 vizualizari
Tort  "Amandina" cu cirese

Cum nu am avut timp in ultima perioada de gatit....ma revansez acum cu aceasta minunatie! E un desert foarte dulce, cu multa ciocolata cum stiu ca va place! Bonus : un strop din mare si pentru voi!

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta rom ( jumatate de sticluta)
  • 2 plicuri capuccino ciocolata

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 200 g frisca lichida ( sau smantana lichida pentru frisca, eu nu am gasit la magazinele din cartier)

Mod de preparare

Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas cu diametrul de 24-26 cm ( avea doar doua blaturi). Eu am folosit un vas de yena pentru ca nu am tava speciala pentru torturi si a fost mai mititica , dar mai inalta si am obtinut 3 blaturi. Ungem vasul cu ulei si faina, punem si foaie de copt , turnam aluatul si lasam la cuptor .(la foc mic la mine a durat 40-45 minute, insa testul cu scobitoarea este cea mai sigura cale pentru a nu avea un blat crud). Dupa ce este gata il lasam la racit si abia apoi taiem. Deasemenea am mai pus o mana de nuca de cocos in compozitia blatului.

Intre timp pregatim siropul: punem intr-un vas toate ingredientele si lasam la fiert cat sa dea un clocot mic, apoi punem deoparte la racit.

Urmeaza crema :mixam untul care a stat la temperatura camerei timp de 2-3 minute, dupa care adugam zaharul pudra, mixand in continuare pana sa inglobeaza; adauga galbenusurile, mixam, cacaua, mixam. Eu am pus si un strop de esenta de rom.

Pentru savoare am folosit cirese+ ciocolata alba pentru ornare.

Procedam astfel: punem primul blat, insiropam bine bine, primul strat de crema, putina ciocolata alba rasa, ciresele ( carora le-am scos samburii); apoi urmeaza cel de-al doilea blat, insiropam si adaugam ultimul strat de crema, ciocolata alba, cirese; si ultimul blat pe care il insiropam. Nivelam marginile cu surplusul de crema.

Lasam la frigider pana facem si glazura, pentru care am procedat astfel: am pus pe foc frisca lichida, untul si bucatile de ciocolata pe care am lasat-o cateva minute, pana s-a topit ciocolata ( nu trebuie sa dea in clocot!). O luam de pe foc si amestecam in continuare pana se raceste. Scoatem tortul din frigider si turnam glazura ( nu fierbinte!) din centru cate margini. Ornam dupa bunul plac, dupa care se lasa la frigider cel putin 1 ora, 2 inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina" cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu ananas si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu ananas si mascarpone

Blat:  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.  2. Separa albusurile de galbenusuri.  3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare si...

Citeste continuarea

Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200)

Postat de momo121

Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200)

      Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul), adaugam si nuca macinata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2012, 22:18
o deliciosenie apetisanta rau
la 30.06.2012, 22:24
Hmmmmm, printre preferatele mele.
Ce misto ti-a crescut blatul .
la 30.06.2012, 22:27
la 30.06.2012, 22:47
Prajitura amandina este preferata mea,daca-i tort amandina...si mai bine
la 30.06.2012, 23:46
mmmm ce deliciu]

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking