Tort "Amandina" cu cirese

Postat de LadyCrs in Torturi
30 Iun 2012 | 6396 vizualizari
Tort  "Amandina" cu cirese

Cum nu am avut timp in ultima perioada de gatit....ma revansez acum cu aceasta minunatie! E un desert foarte dulce, cu multa ciocolata cum stiu ca va place! Bonus : un strop din mare si pentru voi!

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta rom ( jumatate de sticluta)
  • 2 plicuri capuccino ciocolata

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 200 g frisca lichida ( sau smantana lichida pentru frisca, eu nu am gasit la magazinele din cartier)

Mod de preparare

Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas cu diametrul de 24-26 cm ( avea doar doua blaturi). Eu am folosit un vas de yena pentru ca nu am tava speciala pentru torturi si a fost mai mititica , dar mai inalta si am obtinut 3 blaturi. Ungem vasul cu ulei si faina, punem si foaie de copt , turnam aluatul si lasam la cuptor .(la foc mic la mine a durat 40-45 minute, insa testul cu scobitoarea este cea mai sigura cale pentru a nu avea un blat crud). Dupa ce este gata il lasam la racit si abia apoi taiem. Deasemenea am mai pus o mana de nuca de cocos in compozitia blatului.

Intre timp pregatim siropul: punem intr-un vas toate ingredientele si lasam la fiert cat sa dea un clocot mic, apoi punem deoparte la racit.

Urmeaza crema :mixam untul care a stat la temperatura camerei timp de 2-3 minute, dupa care adugam zaharul pudra, mixand in continuare pana sa inglobeaza; adauga galbenusurile, mixam, cacaua, mixam. Eu am pus si un strop de esenta de rom.

Pentru savoare am folosit cirese+ ciocolata alba pentru ornare.

Procedam astfel: punem primul blat, insiropam bine bine, primul strat de crema, putina ciocolata alba rasa, ciresele ( carora le-am scos samburii); apoi urmeaza cel de-al doilea blat, insiropam si adaugam ultimul strat de crema, ciocolata alba, cirese; si ultimul blat pe care il insiropam. Nivelam marginile cu surplusul de crema.

Lasam la frigider pana facem si glazura, pentru care am procedat astfel: am pus pe foc frisca lichida, untul si bucatile de ciocolata pe care am lasat-o cateva minute, pana s-a topit ciocolata ( nu trebuie sa dea in clocot!). O luam de pe foc si amestecam in continuare pana se raceste. Scoatem tortul din frigider si turnam glazura ( nu fierbinte!) din centru cate margini. Ornam dupa bunul plac, dupa care se lasa la frigider cel putin 1 ora, 2 inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina" cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux

Desert tort buturuga de Craciun

Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar...

Citeste continuarea

Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

Postat de merisor67

Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul. Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2012, 22:18
o deliciosenie apetisanta rau
la 30.06.2012, 22:24
Hmmmmm, printre preferatele mele.
Ce misto ti-a crescut blatul .
la 30.06.2012, 22:27
la 30.06.2012, 22:47
Prajitura amandina este preferata mea,daca-i tort amandina...si mai bine
la 30.06.2012, 23:46
mmmm ce deliciu]

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking