Ingrediente
- blat
- 10 oua
- 500 gr nuci macinate
- 300 gr zahar
- 1.5 cana apa
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita faina
- crema
- 300 gr unt moale
- 100 gr zahar
- 3-4 linguri cacao neagra
- 1 lingurita ness
- coniac sau rom sau coaja rasa de portocale
Mod de preparare
Blatul: separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 3 din cele zece galbenusuri. Intr-o cratita se fierbe zaharul cu apa pana se dizolva si clocoteste. Se toarna in sirop nucile macinate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se raceasca putin si se pun cele 7 galbenuse, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga cacaoa si lingurita de faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Ce doua se amesteca cu spatula cu grija sa nu se lase albusurile. Se pune la copt blatul, intr-o forma cu inel detasabil, unsa bine cu unt. Cuptorul incins in prelabil la temperatura medie nu se deschide in timpul coacerii. Dupa 30-35 minute se face proba scobitorii. Cand este copt bine se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma. Intre timp pregatim crema.
Crema: cacaoa si zaharul se fieb cu trei linguri de apa pana la dizolvarea zaharului. Se adauga si nessul apoi lasam un pic la rece . Cu o lingura punem cate un pic peste untul moale si frecam bine ca sa nu se taie, pana la terminarea ciocolatei. Urmeaza cele trei galbenusuri si aromele dupa gust.
Blatul se taie de preferinta rece, in trei straturi care se ung cu crema.Se da tortul la frigider 2-3 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|