galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina .
Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min.
crema 1:
Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele ,
dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca,
dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h
crema 2:
Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua ,
galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone ,
albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul .
Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h
sirop:
Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness
Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...
Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie
Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...