CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Tort aniversar etajat cu ciocolata si visine

Postat de monik80 in Dulciuri
25 Apr 2015 | 2792 vizualizari
Tort aniversar etajat cu ciocolata si visine

Maine este ziua fiului meu si cu aceasta ocazie m-am gandit sa fac un tort de ciocolata,ca si asa nu am mai facut de mult.P.S: inca nu l-am inceput, maine o sa pun poza sa se vada si interiorul.

Ingrediente

  • Blat 1 (mare):
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • jumatate fiola esenta rom
  • jumatate plic praf de copt
  • Blat 2 (mic):
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate fiola esenta de rom
  • jumatate plic praf de copt
  • Crema:
  • 14 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 2 deti de apa
  • 5 linguri cacao
  • jumatate ciocolata cu lapte Milka
  • 2 pachete RAMA a cate 250 g
  • un compot mare de visine
  • putina esenta rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri cappuccino de cafea
  • 1 ciocolata Milka cu lapte

Mod de preparare

Blat:

Separam ouale si albusele le batem bine cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,si esenta de rom si le turnam incet peste albusuri, apoi se bune faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si le incorporam bine amestecand usor cu o lingura de sus in jos. La fel se procedeaza si cu blatul cel mic. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si bagam primul blat la cuptor preincalzit pentru cca. 30 min. Blatul mic l-am facut intr-o cratita mai mica.

Crema se face be aburi.

Punem galbenusurile impreuna cu zaharul deasupra unei oale cu apa si amestecam continuu pana se ingroasa putin apoi punem si cei 2 deti cu apa, iar spre sfarsit cand crema s-a ingrosat suficient adaugam si cacaoa si esenta de rom (cam jumatate de fiola).

Lasam crema la racit, apoi o amestecam cu 500 g RAMA sau unt la temperatura camerei.

Blaturile le-am facut cu o zi inainte de asamblare.

Fiecare blat se taie in 3, se insiropeaza cu zreama de la compotul de visine, apoi urmeaza un strat de crema, cateva visine fara samburi, iarasi un blat insiropat, un strat de visine si tot asa pana terminam.

Apoi se finiseaza cu aceeasi crema si deasupra.Pentru decor eu am folosit frisca batuta cu zahar si cappuccino si frisca cu ciocolata si putina ciocolata taiata marunt cu un cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar etajat cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Poale-n brau (prajite)

Postat de Jymy

Poale-n brau (prajite)

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de RODIMUR

Desert chec marmorat

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2015, 18:29
bun
la 25.04.2015, 18:53
la 25.04.2015, 19:35
frumos tortul si cred ca e si super delicios!
la 25.04.2015, 20:08
la 26.04.2015, 16:37
La multi ani fiului tau!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking