Ingrediente
- Blat 1 (mare):
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- jumatate fiola esenta rom
- jumatate plic praf de copt
- Blat 2 (mic):
- 3 oua
- 2 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- jumatate fiola esenta de rom
- jumatate plic praf de copt
- Crema:
- 14 galbenusuri
- 400 g zahar
- 2 deti de apa
- 5 linguri cacao
- jumatate ciocolata cu lapte Milka
- 2 pachete RAMA a cate 250 g
- un compot mare de visine
- putina esenta rom
- Decor:
- 200 ml frisca lichida
- 4 linguri zahar
- 5 linguri cappuccino de cafea
- 1 ciocolata Milka cu lapte
Mod de preparare
Blat:
Separam ouale si albusele le batem bine cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,si esenta de rom si le turnam incet peste albusuri, apoi se bune faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si le incorporam bine amestecand usor cu o lingura de sus in jos. La fel se procedeaza si cu blatul cel mic. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si bagam primul blat la cuptor preincalzit pentru cca. 30 min. Blatul mic l-am facut intr-o cratita mai mica.
Crema se face be aburi.
Punem galbenusurile impreuna cu zaharul deasupra unei oale cu apa si amestecam continuu pana se ingroasa putin apoi punem si cei 2 deti cu apa, iar spre sfarsit cand crema s-a ingrosat suficient adaugam si cacaoa si esenta de rom (cam jumatate de fiola).
Lasam crema la racit, apoi o amestecam cu 500 g RAMA sau unt la temperatura camerei.
Blaturile le-am facut cu o zi inainte de asamblare.
Fiecare blat se taie in 3, se insiropeaza cu zreama de la compotul de visine, apoi urmeaza un strat de crema, cateva visine fara samburi, iarasi un blat insiropat, un strat de visine si tot asa pana terminam.
Apoi se finiseaza cu aceeasi crema si deasupra.Pentru decor eu am folosit frisca batuta cu zahar si cappuccino si frisca cu ciocolata si putina ciocolata taiata marunt cu un cutit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar etajat cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|