Tort cu banane si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody in Dulciuri
12 Dec 2014 | 17022 vizualizari
Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si catifelata iar blatul usor umed, o nebunie nu alta!

Ingrediente

  • Blat:
  • 230g fainade grau
  • 150 g zahar
  • 45 g cacao
  • 350 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • Crema de banane (pt. interior):
  • 4 banane (450 g dupa ce au fost decojite)
  • 300 g ciocolata de post
  • 1 lgt ulei de palmier/floarea soarelui
  • 1 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • Crema exterior:
  • 1 banana (110 g decojita)
  • 70 g ciocolata de post
  • Decor:
  • 30 g ciocolata de post
  • 1 lgt ulei de palmier/floarea soarelui
  • 1 lgt miere/glucoza lichida
  • Pentru insiropat:
  • 20ml sirop de citrice
  • 60 ml apa

Mod de preparare

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.

3. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 40 de minute pe treapta de incalzire superioara si inferioara, sau pana cand trece testul scobitorii. 

4. Dupa ce s-a copt il scoti, il lasi sa se raceasca complet apoi il feliezi.

Crema de banane (pt interior):

1. Pune bananele decojite impreuna cu zaharul si cu apa intr-o cratita pe foc potrivit pentru 2-3 minute cu capac deasupra. Scoate bananele cu o furculita si pune-le intr-un blender.

2. Pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topesti, apoi o torni peste bananele pasate, adaugi scortisoara si mixezi bine.  

Asamblare:  

Pune o felie de tort pe un platou intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, pui jumatate din crema de banane, a doua felie de blat, o insiropezi si pe aceasta, restul de crema de banane si ultima felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci tortul in frigider minumum 4 ore.   

  Pentru crema de banane (crema exterior) cu care vei imbraca tortul pasezi banana, topesti ciocolata pe bain marie si le amesteci. Scoti apoi tortul din frigider, dai deoparte inelul si imbraci tortul  in crema apoi il introduci din nou in frigider pentru 10 minute timp in care pregatesti ciocolata pentru decor.   

Pentru decor pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul si cu mierea la bain- marie, Amesteci pana la omogenizare. Scoti tortul de la frigider, pui deasupra ciocolata topita si introduci in frigider pana in momentul servirii.  

Pentru decor am mai folosit batoane de scortisoara si felii de banana stropite cu zeama de lamaie.

 Nota: Crema pentru exterior capata elasticitate datorita faptului ca banana nu este gatita. Daca vreti o crema fina, care sa se intinda perfect recomand sa gatiti banana 1-2 minute impreuna cu o lgt zahar si una de apa intr-o cratita pe foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post

Postat de Constelatialeu

Desert tort de post

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari....

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. 3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 10:19
la 12.12.2014, 10:20
Ce lucruri frumoase faci tu
la 12.12.2014, 10:22
la 12.12.2014, 10:46
la 12.12.2014, 11:02
ce tprturi minunate faci

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking