Tort aperitiv cu clatite si pesto

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
21 Feb 2016 | 4192 vizualizari
Tort aperitiv cu clatite si pesto

  Protagonistele acestei retete sunt clatitele. Clatita este originara din nord-vestul Frantei .Varianta dulce poarta numele de ''crepes'' iar cea sarata de ''galette'' .Se spune ca original  clatitele se serveau cu cidru. Astazi umpluturile variaza ...simple,spataculoase,dulci,sarate ...oricum ar fi , sunt mereu un deliciu.   In reteta ce o propun , rolul principal ca umplutura il are salsa-pesto . Pesto este o salsa cu origine in Italia, mai exact in regiunea Liguria si are ca ingredient principal busuiocul .   Acest tort-aperitiv cere timp si rabdare dar rezultatul va garantez ca este pe masura !!!

Ingrediente

Pentru aluatul de clatite :

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 80 ml lapte
  • un varf de sare
  • o lingurita rasa cu busuioc uscat

Pentru umplutura :

  • 7 cartofi
  • 400 gr fasole verde
  • 130 gr pesto
  • sos bechamel

Pentru sos bechamel :

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare

In plus :

  • parmezan

Mod de preparare

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem cat mai egal de grosime .  

Punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa clocoteste,punem fasolea verde si lasam sa fiarba la foc potrivit.Cand fasolea verde este fiarta, o scurgem bine de apa.

Prepararea clatitelor : 

Intr-un bol punem cele doua oua intregi si le amestecam cu ajutorul unui tel, cu 100 gr faina si un varf de sare . Adaugam apoi putin cate putin laptele si la urma busuiocul uscat . Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani .

Lasam sa se odihneasca pentru circa 30 minute.

Dupa ce a trecut acest timp ,amestecam putin aluatul .

Punem o tigaie antiaderenta la foc potrivit  si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie. Cand clatita s-a copt pe o parte , o intoarcem usor pe cealalta parte si o lasam sa se rumeneasca usor . Scoatem clatita pe o farfurie . 

Procedam astfel pana vom termina tot aluatul . 

Cand am terminat de facut toate clatitele,le suprapunem bine una peste cealalta si le decupam exact marimea vasului ce il vom folosi ptr tort in cuptor. 

Pentru sosul bechamel :  

Intr-o craticioara topim untul si adaugam putin cate putin faina amestecand continuu cu ajutorul unui tel . Punem apoi laptele,la fel,putin cate putin si amestecam bine.La urma potrivim de sare si adaugam nucsoara. 

Asamblare tort :  

Luam un vas pentru cuptor si il acoperim cu hartie de copt . Apoi punem prima clatita,un strat pesto,un strat felii cartofi ,sos bechamel,fasole verde .Contiuam astfel pana la epuizarea tuturor ingredientelor si incheiem cu ultima clatita . 

Incalzim cuptorul la 180 grade . 

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 minute .Scoatem vasul din cuptor,indeparatam aluminiul ,presaram parmezan si dam din nou la cuptor pentru alte 5 minute . 

Se serveste atit cald cat si rece . 

Pofta buna ! 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu clatite si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete cu mozzarela la cuptor

Postat de Ksenya

Vinete cu mozzarela la cuptor

Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava...

Citeste continuarea

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Postat de RODIMUR

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2016, 18:14
la 21.02.2016, 18:14
Bune!
la 21.02.2016, 18:15
Bya
la 21.02.2016, 18:15
Camelya
la 21.02.2016, 18:24
ce fain

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking