Ingrediente
- Aluatul portocaliu:
- 2 oua
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de smantana
- 2 linguri de faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 2 linguri pasta de gogosari
- Aluatul galben:
- 2 oua
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de smantana
- 2 linguri de faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 4 linguri de cascaval razuit
- Aluatul verde:
- 2 oua
- 2 lingura de ulei
- 2 linguri de smanrtana
- 2 linguri de faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 2 linguri de spanac fiert si tocat
- Umplutura:
- 200 g ricotta
- 200 crema de branza
- sare,vegeta
Mod de preparare
Pregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare.
Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea blaturilor (cas, pasta de gogosari si spanac). Peste compozitiile obtinute se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare amestecand de jos in sus.
Coacem fiecare blat intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 15 minute pana cand se rumenesc.
Pentru crema amestecam ricotta cu crema de branza si le condimentam cu sare si vegeta dupa gust.
Asezam pe un platou blatul portocaliu, 1/2 din crema, blatul galben, restul de crema si desupra blatul verde.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|