Tort aperitiv in trei culori

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
19 Ian 2013 | 12945 vizualizari
Tort aperitiv in trei culori

Un tort sarat care are o cantitate mai mare de umplutura ce merge de minune linga un pahar de tarie sau un vin bun. Cel mai bine , acest tort se asambleaza cu o zi inainte si se lasa in frigider pina a doua zi cand se orneaza pentru a fi servit.

Ingrediente

 aluatul portocaliu

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare

aluatul galben

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cas de oaie ras

  aluatul verde

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat
  • sare

Crema :

  • 200 g cascaval
  • 5 linguri maioneza
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparam cele trei blaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.De fapt eu am mai facut o rulada tricolora, la fel :

http://www.bucataras.ro/retete/rulada-aperitiv-tricolora-33836.html

Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.

Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.

Coacem fiecare blat separat in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam sa se raceasca. Preparam crema:amestecam cele 200 g de cascaval cu maioneza si cu usturoiul pisat, apoi adaugam verdeata tocata marunt. Amestecam compozitia sa se omogenizeze si o condimentam dupa gust.

Trecem la asamblarea tortului.Asezam pe platoul de servire blatul portocaliu peste care punem 1/3 din crema, asezam apoi blatul cu branza , 1/3 crema si deasupra blatul verde. Pe margini ungem cu 1/3 din crema ramasa, dupa care trecem la ornarea lui, dupa bunul plac. Eu l-am ornat cu branza, morcovi, masline taiate si ridichi. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort aperitiv in trei culori

Postat de angyb

Tort aperitiv in trei culori

Pregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare. Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 17:55
Ăsta da tort, pentru oameni sănătoşi
la 19.01.2013, 17:58
delicios,vreau si eu
la 19.01.2013, 18:02
ce fain arata
la 19.01.2013, 18:04
Gustos.
la 19.01.2013, 18:07
bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking