Ingrediente
aluatul portocaliu
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 2 linguri pasta de gogosari
- sare
aluatul galben
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 4 linguri cas de oaie ras
aluatul verde
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1/3 praf de copt
- 2 linguri spanac fiert si tocat
- sare
Crema :
- 200 g cascaval
- 5 linguri maioneza
- 3 catei usturoi
- 1/2 legatura marar verde
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Preparam cele trei blaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.De fapt eu am mai facut o rulada tricolora, la fel :
http://www.bucataras.ro/retete/rulada-aperitiv-tricolora-33836.html
Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.
Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.
Coacem fiecare blat separat in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam sa se raceasca. Preparam crema:amestecam cele 200 g de cascaval cu maioneza si cu usturoiul pisat, apoi adaugam verdeata tocata marunt. Amestecam compozitia sa se omogenizeze si o condimentam dupa gust.
Trecem la asamblarea tortului.Asezam pe platoul de servire blatul portocaliu peste care punem 1/3 din crema, asezam apoi blatul cu branza , 1/3 crema si deasupra blatul verde. Pe margini ungem cu 1/3 din crema ramasa, dupa care trecem la ornarea lui, dupa bunul plac. Eu l-am ornat cu branza, morcovi, masline taiate si ridichi. Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|