Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200

Postat de katty in Torturi
4 Ian 2016 | 3857 vizualizari
Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200

Imi propusesem de la sfarsitul anului trecut sa ajung la reteta nr. 200, dar nu prea mi-a ingaduit timpul liber sa scriu.Mai tarziu, dar cu voie buna am reusit totusi.

Ingrediente

Blat:

  • 150 ml lapte
  • 3 linguri melasa
  • 200 ml ulei
  • 375 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 gr zahar
  • cardamon pudra
  • 300 ml lapte batut
  • 3 oua mari
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 250 g unt 82% grasime
  • 500 g crema de branza
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 200 gr frisca
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si le cernem intr-un castron. Amestecam usor.

Intr-un vas adancit mixam bine ouale, uleiul, iaurtul, romull si laptele cu melasa. Adaugam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam bine compozitia. Turnam compozitia  cat mai egal in 3 forme de tort identice tapetate cu hartie de copt. (daca nu avem trei coacem pe rand in aceeasi forma).Coacem blaturile la 180 de grade aprox 20-25 de minute.

Pentru crema  punem ciocolata intr-un castron la bain marie si amestecam pana se topeste, apoi o lasam sa se raceasca. Mixam bine untul la temperatura camerei, apoi adaugam crema de branza scursa, romul si ciocolata topita. Punem zaharul pudra(mai mult sau mai putin) in functie de cat de dulce ne dorim crema. Batem frisca bine si o adaugam la crema. Montam tortul alternand blaturile cu straturi de crema.

Ornam cu crema de branza sau dupa preferinte. Dam tortul de rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de ciocolata si banane fara coacere

Postat de BakeUpArtist

Desert tort de ciocolata si banane fara coacere

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Oana

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le  pun treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2016, 10:27
Ce minunatie de tort! Felicitari pentru reteta 200
la 04.01.2016, 10:34
O bunatate! Arata tare bine!@ Felicitari pentru nr. de retete, la cat mai multe!!!
la 04.01.2016, 10:36
Foarte bine arata!
la 04.01.2016, 10:37
Minunat,felicitari! La cat mai multe retete!!
la 04.01.2016, 10:37
ador combinatia asta : la cat mai multe retete

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking