Tort Auriu (cu rom si krantz)

Postat de VanessaAli in Torturi
8 Mar 2015 | 4485 vizualizari
Tort Auriu (cu rom si krantz)

Azi, cu ocazia zilei de 8 Martie, un tort facut pentru mama mea.Aici, vi-l dedic si voua, tuturor femeilor de pe Bucataras. Delicios,simplu si rapid de facut , este un desert ce merita incercat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri de apa
  • 1/3 cana de zahar de 200 ml
  • 1 praf de copt
  • 1 1/3 cani faina
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri de zahar ,
  • 125 ml apa,
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • un plic de crema cu gust de cafea de la Dr.Oetker
  • Pentru glazura:
  • 70gr ciocolara alba,
  • 1/2 lingura ulei,
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru krantz:
  • 3 linguri de nuci prajite si maruntite,
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra,lapte

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului. Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O SINGURA DIRECTIE. Adaugam apoi uleiul, la fel, si apa. Incorporam apoi treptat faina si punem si praful de copt stins cu otet.

Ungem o tava de chec (dreptunghiulara) cu ulei si presaram faina. Turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam siropul: caramelizam zaharul si cand incepe sa devina putin maroniu, turnam apa. Lasam sa fiarba 2 minute, dupa care il oprim. Cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Dupa ce blatul s-a racit si el, il scoatem din tava si il injumatatim (eu am taiat si putin din capete si din laterale ca sa le fac drepte). Insiropam bine ambele jumatati.

La crema urmam instructiunile de pe ambalaj, in plus fata de care am mai pus un intaritor de frisca.

Intindem apoi jumatate din crema pe un blat si il acoperim cu al doilea. Cu restul de crema il aranjam pe laterale, optional pe deasupra.

Facem krantz-ul. Caramelizam trei linguri de zahar, si cand devine putin maroniu zaharul adaugam 3 linguri de nuca (prajita si maruntita). Amestecam pana se acopera nuca frumos cu zahar si dupa luam de pe foc si turnam pe o tava de inox unsa umpic cu ulei. Dupa ce se raceste, cu un ciocan de snitele, sfarmam putin krantz-ul, nu mult.

La glazura, topim ciocolata alba la bain marie, adaugam uleiul si dupa laptele. Oprim focul si amestecam putin in ea sa nu fie chiar fierbinte, dupa care o turnam pe tort. Veti observa ca o parte va curge frumos pe laterale. Cat inca e calda glazura, presaram krantz-ul si lipim putin pe margine.

La decor am topit putina ciocolata neagra la bain marie cu un strop de lapte si cu ajutorul unui pos am facut inimioarele pe o hartiuta de copt pe care am pus-o la congelator 1h.

Aranjati inimioarele pe tort si gata! Simplu, delicios si mai ales aspectuos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Auriu (cu rom si krantz)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Ferrero Rocher

Pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza impreuna cu sarea si se adauga treptat zaharul. Se adauga treptat galbenusuriile. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si...

Citeste continuarea

Tort cu mere a la Cori

Postat de simona72

Tort cu mere a la Cori

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2015, 19:22
la 08.03.2015, 19:22
Rapid și gustos!
la 09.03.2015, 06:48
Delicios!
la 09.03.2015, 08:59
la 09.03.2015, 15:40

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking