Tort Auriu (cu rom si krantz)

Postat de VanessaAli in Torturi
8 Mar 2015 | 4510 vizualizari
Tort Auriu (cu rom si krantz)

Azi, cu ocazia zilei de 8 Martie, un tort facut pentru mama mea.Aici, vi-l dedic si voua, tuturor femeilor de pe Bucataras. Delicios,simplu si rapid de facut , este un desert ce merita incercat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri de apa
  • 1/3 cana de zahar de 200 ml
  • 1 praf de copt
  • 1 1/3 cani faina
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri de zahar ,
  • 125 ml apa,
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • un plic de crema cu gust de cafea de la Dr.Oetker
  • Pentru glazura:
  • 70gr ciocolara alba,
  • 1/2 lingura ulei,
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru krantz:
  • 3 linguri de nuci prajite si maruntite,
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra,lapte

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului. Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O SINGURA DIRECTIE. Adaugam apoi uleiul, la fel, si apa. Incorporam apoi treptat faina si punem si praful de copt stins cu otet.

Ungem o tava de chec (dreptunghiulara) cu ulei si presaram faina. Turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam siropul: caramelizam zaharul si cand incepe sa devina putin maroniu, turnam apa. Lasam sa fiarba 2 minute, dupa care il oprim. Cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Dupa ce blatul s-a racit si el, il scoatem din tava si il injumatatim (eu am taiat si putin din capete si din laterale ca sa le fac drepte). Insiropam bine ambele jumatati.

La crema urmam instructiunile de pe ambalaj, in plus fata de care am mai pus un intaritor de frisca.

Intindem apoi jumatate din crema pe un blat si il acoperim cu al doilea. Cu restul de crema il aranjam pe laterale, optional pe deasupra.

Facem krantz-ul. Caramelizam trei linguri de zahar, si cand devine putin maroniu zaharul adaugam 3 linguri de nuca (prajita si maruntita). Amestecam pana se acopera nuca frumos cu zahar si dupa luam de pe foc si turnam pe o tava de inox unsa umpic cu ulei. Dupa ce se raceste, cu un ciocan de snitele, sfarmam putin krantz-ul, nu mult.

La glazura, topim ciocolata alba la bain marie, adaugam uleiul si dupa laptele. Oprim focul si amestecam putin in ea sa nu fie chiar fierbinte, dupa care o turnam pe tort. Veti observa ca o parte va curge frumos pe laterale. Cat inca e calda glazura, presaram krantz-ul si lipim putin pe margine.

La decor am topit putina ciocolata neagra la bain marie cu un strop de lapte si cu ajutorul unui pos am facut inimioarele pe o hartiuta de copt pe care am pus-o la congelator 1h.

Aranjati inimioarele pe tort si gata! Simplu, delicios si mai ales aspectuos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Auriu (cu rom si krantz)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

Postat de merisor67

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara. Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un...

Citeste continuarea

Tort cu crema de menta si ciocolata

Postat de Ina

Tort cu crema de menta si ciocolata

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2015, 19:22
la 08.03.2015, 19:22
Rapid și gustos!
la 09.03.2015, 06:48
Delicios!
la 09.03.2015, 08:59
la 09.03.2015, 15:40

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking