Ingrediente
- blat:
- 8 oua
- 8 lg zahar
- 8 lg faina cu agent de crestere, pt torturi
- 3 lg nesquick
- crema 1:
- o budinca ciocolata
- 50 g unt
- 350 l lapte
- 50 g zahar pudra
- 200 ml frisca
- crema 2:
- o budinca de vanilie
- 350 ml lapte
- 50 g unt
- 50 gr zahar pudra
- 200 ml frisca
- o esenta de vanilie
- sirop:
- 3 lg zahar,
- 250 ml apa,
- 1 lg miere
Mod de preparare
Am facut un blat de tort obisnuit, am impartit compozitia in doua, iar intr-o parte am adaugat si nessquick, pt iesi maro. Am turnat in tava tapetata cu unt si faina cate doua linguri alternativ din fiecare compozitie, pt a iesi acel aspect dungat pe care l-am vazut la Gabitzu...a iesit frumos, dar fiindca eu am taiat apoi blatul in doua, nu se prea vede....
crema 1: am facut budinca de ciocolata cu laptele si am dat la racit. untul l-am frecat cu zaharul pudra. frisca am batut-o fff bine. am amestecat apoi pe rand untul cu budinca bine racita si apoi cu frisca . am dat la rece.
crema 2: idem 1
siropul l-am facut amestecand ingredientele pe foc pana s-aiu topit mierea si zaharul.
am taiat tortul in doua, pe primul blat am pus crema de ciocolata, apoi blatul 2 si crema alba, deasupra am adaugat doar putina crema maro...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bianca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|