Ingrediente
- Pt blat :
- 6 oua
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 80 g migdale macinate
- 2 lingurite de praf de copt
- Pt crema:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 200 g unt
- 100 g cacao
- Pt insiroapare:
- 5 linguri lichior de portocale
- Pt decor:
- ornamente argintii si bombonele
- nuca cocos verde
- un pachet frisca lichida
- cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Mod de preparare
-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute!
Pt crema:
-Freci ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta ,se incorporeaza untul frecat!
-Apoi se pregateste frisca lichida!
Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!
-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !
-Ornezi cu ornamentele de tort argin
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bradut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|