Tort Buburuza

Postat de miha in Torturi
22 Noi 2009 | 11522 vizualizari
Tort Buburuza

Si cu asta incep seria "aniversare 2 ani"...:))))

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 250 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • Crema:
  • 600-700 ml smantana fermentata (acrisoara)
  • 50 g zahar
  • vanilie
  • Pentru buburuza:
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 150 g branza Almette
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 30 g cacao
  • Pentru decor:
  • frisca
  • nuca de cocos colorata

Mod de preparare

Blat:

Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina. Eu am folosit masina de paine. :D

Aluatul se imparte in 5 parti egale, care se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce. Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie subtire, cit e posibil de subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), efectiv cateva minute, 2-3 minute, cat sa devina foaia auriu-maronie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

Pentru crema, se bate smantana cu zaharul pana incepe sa se ingroase.

Asamblare:

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se aseaza foile pe rand si se ung cu crema din belsug. Se acopera si se da tava la frigider, pentru cateva ore. Nu se apasa cu nimic.

Buburuza:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in cateva  linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem crema de branza mixata cu restul de zahar peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta.

Pregatim 2 castroane,unul mai mic si unul mai mare si le tapetam cu folie alimentara. In crema ce va intra in castronul mic incorporam cacaoa. Dam la congelator pentru 15-20 minute, pana se intareste putin.

Castronul mare il ungem cu un strat generos de crema. Punem in mijloc botul :) de crema cu cacao, acoperim cu restul de crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.

Se orneaza dupa pricepere si indemanare. :)))

Baza tortului este facuta dupa reteta de Tort Medovik, a Nataliei. Este un tort absolut delicios, il recomand din suflet iubitorilor de frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Buburuza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu aroma de trandafir

Postat de merisor67

Tort cu aroma de trandafir

Preparam mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste ele. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam...

Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni

Postat de Alepaty

Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni

Am inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2009, 22:25
la 22.11.2009, 22:28
o mama! inca o serie! dar e atat de scumpa fetita ta, ca merita seria ei personala!!<sa ne omori aici, hmmm...>
la 22.11.2009, 23:32
Si ziua ei... Wooow! De cand nu ai mai dormit? Sau la bucatarie, intre doua blaturi....Ce frumusica este aici...Pupici mamicii fericite! Si La Multi Ani si Gogoselei.
la 22.11.2009, 23:35
Sa remarcam tinuta Amirei ... in rolul Stefaniei din Oraselul lenes
la 22.11.2009, 23:39
suuuper tare! Miha, you are the best!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking