Tort Bucataras

Postat de nadina73 in Torturi
11 Dec 2010 | 10558 vizualizari
Tort Bucataras

Pentru toata gasca minunata de pe Bucataras.ro si nu in ultimul rand pentru conducerea acestui sait minunat BUCATARAS. Va astept pe toate(toti)la o feliuta de tort si un pahar de sampanie sa sarbatorim impreuna reteta cu numarul 700.si pe dusmani(sigur am) Sursa mea de inspiratie a fost Miha ,pentru crema si decor,cu unele modificari,multumesc mult

Ingrediente

Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 200 faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 cutie lapte evaporat(375 ml)
  • 250 ml lapte condensat
  • 12 folii de gelatina
  • 210 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 130 gr nuca de cocos
Sirop:
  • 1 ceasca de cafea espreso tare, neagra
  • 1 cana de lapte sau apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 pungi de piscoturi
Decor:
  • 750 frisca
  • 4 linguri zahar
  • bombonele argintii
  • 1 creion roz-pt torturi

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mixeaza in continuare(se face ca si zapada) se adauga apa ,uleiul si se amesteca usor cu o paleta ,

se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa si la final faina ,cacaua si praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune compozitia de blat si se coace 20-25 minute la 160 grade.

Siropul:

Se pregateste o ceasca mare de cafea espreso tare ,sau chiar doua daca va place mai aromata(eu nu sant cu cafeaua,in schimb Bebe,bea si pt mine)se amesteca cu lapte(apa) 250 ml si 3 linguri de zahar .

Crema:

Ciocolata alba se rupe bucati si se topeste cu frisca lichida,dupa care se lasa la racit.

Gelatina de dizolva in putina apa rece dupa care se pune in ciocolata alba topita si se amesteca pana se incorporeaza bine, 2 minute (sa nu fiarba)

Laptele vaporat  si laptele condensat se amesteca bine, se pun pe foc si se pune nuca de cocos in el,se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se mixeaza bine mascarponele 2 -3 minute dupa care se pune ciocolata alba racita si se mixeaza usor dupa care se pune nuca de cocos racita si se mixeaza in continuare.

Piscoturile se inmoiaie in cafea cu lapte sau pur si simplu cafea (cum va place)

ASAMBLARE:

Se pune blatul taiat in doua, se insiropeaza bine cu cafea amestecata cu lapte(apa) si putin zahar,dupa care jumatate din cantitatea de crema cu cacao,

piscoturile inmuiate in cafea se aseaza unul langa altul dupa care se pune cealalta jumatate de crema .Se pune al doilea blat, se insiropeaza si acesta cu cafea (eu am pus cu lapte)dupa care se imbraca cu frica batuta si se decoreaza cu bombonele,iar cu creionul am scris BUCATARAS

ps:gata ca sant nerabdatoare care asteapta tortu.

gata, tac nu zic numele.ssssssssssss

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (135)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 01:11
asa deci.....poza nu ai la tort inca,dar stiu eu cum arata ,asa ca mananc repede cat de mult pot,vad eu daca mai las la altii ....sa traim sa vedem si reteta cu nr 1000....eu stau aici si o astept
la 11.12.2010, 01:14
acuma ela ,dar nu pot sa incarc pozele tu oricum l-ai vazut
la 11.12.2010, 02:16
abia acuma am ternimat de incarcat pozele
la 11.12.2010, 02:21
Va astept cu mic cu mare,sa ciocnim cu fiecare cate un pahar de sampanie(si pt pitici) si o feliuta din tort,si de ce nu ,dau si cate o cafea mare si tare
la 11.12.2010, 08:02
wow!!!700!!!!
bravo! la cat mai multe si..vreau tort

Vezi toate comentariile (135)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking