Tort Bust

Postat de angyb in Torturi
25 Iul 2013 | 5925 vizualizari
Tort Bust

De mult tot ma gandeam sa fac tortul asta l-am vazut la fete si in sfarsit am gasit persoana pt..care sa il pregatesc ,ziua de nastere a unui prieten bun.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic drojdie pt.dulciuri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri apa fierbinte

Crema.

  • un iaurt mare de piersici
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • colorant alimentar rosu

Mod de preparare

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa ,faina si drojdia.Amestecam bine pana cand se omogenizeaza .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.si dam la cuptor aproximativ 30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Amestecam iaurtul cu zaharul pudra.Pregatim gelatina conform indicatilor de pe plic si o turnam peste iaurt. Dam la frigider pana cand se intareste ,dupa care il amestecam cu frisca batuta spuma tare.

In doua castroane punem folie alimentara ,decupam blatul ca sa ii dam forma de cort si asezam bucatile decupate in castron adaugam crema si dam la rece pana cand decoram tortul .Luam deoparte 3 linguri din crema .Taiem blatul in doua ,

Turnam peste primul blat 1/2 din crema .adaugam al doilea blat si turnam desupra restul de crema .Asezam castroanele deasupra si acoperim sani cu crema luata deoparte.

Batem spuma frisca adaugam colorant alimentar si decoram .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bust" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort bust

Postat de Criss

Tort bust

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se...

Citeste continuarea

Tort bust

Postat de MIUTA

Tort bust

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.  La blatul de vanilie l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 20:05
Frumos!
la 25.07.2013, 20:08
la 25.07.2013, 20:08
Bunnn
la 25.07.2013, 20:09
Ce frumos e Cu siguranta a fost incantat amicul tau
la 25.07.2013, 20:10
very nice

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking