Ingrediente
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 plic drojdie pt.dulciuri
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri apa fierbinte
Crema.
- un iaurt mare de piersici
- 500 ml frisca
- 3 linguri de zahar pudra
- 1 plic de gelatina
Decor:
- 200 ml frisca
- colorant alimentar rosu
Mod de preparare
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa ,faina si drojdia.Amestecam bine pana cand se omogenizeaza .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.si dam la cuptor aproximativ 30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra.Pregatim gelatina conform indicatilor de pe plic si o turnam peste iaurt. Dam la frigider pana cand se intareste ,dupa care il amestecam cu frisca batuta spuma tare.
In doua castroane punem folie alimentara ,decupam blatul ca sa ii dam forma de cort si asezam bucatile decupate in castron adaugam crema si dam la rece pana cand decoram tortul .Luam deoparte 3 linguri din crema .Taiem blatul in doua ,
Turnam peste primul blat 1/2 din crema .adaugam al doilea blat si turnam desupra restul de crema .Asezam castroanele deasupra si acoperim sani cu crema luata deoparte.
Batem spuma frisca adaugam colorant alimentar si decoram .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bust" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|