Bust diplomat

Postat de ana in Torturi
12 Apr 2010 | 6430 vizualizari
Bust diplomat

Acest tort a fost facut in 2 ore si jumatate ,eram foarte grabita si nu am avut timp de retusuri.

Ingrediente

  • Pentru 2,5 kg de tort avem nevoie de :
  • 2 plicuri pudding de vanilie
  • 4 esente de vanilie
  • 5-6 lg zahar
  • 1 l lapte
  • 1 kg frisca 
  • fructe eu am pus ananas si portocale
  • 3 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Pregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o lasam sa se raceasca de tot , amestecand din cand in cand.

Batem frisca punem esentele de vanilie ,apoi cand s-a racit puddingul adaugam frisca si fructele .

Pentru bust eu am folosit o tava dreptughiulara tapetata cu folie alimentara si i-am definit talia dupa ce sa inchegat compozitia decupand cu cutitul din ochi ,puteti face sablon,iar sanii i-am obtinut punand compozitie in 2 boluri micute tot tapetate cu folie alimentara.

Normal el se tine la frigider ,dar eu nu am avut timp asa ca l-am tinut 1 ora in congelator si l-am ornat cu pasta .

Poza finala nu este din pacate pentru ca am uitat s-o fac si tortul a fost cadou pentru nasul meu .Pusesem niste nasurasi din frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bust diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort bust

Postat de sufletista

Tort bust

Blatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 11:10
anuco,nu ma provoca de lunea))ca iau toti galbenii))))
la 12.04.2010, 11:11
la 12.04.2010, 11:11
Gabitzule lasa mami ca-i impartim
la 12.04.2010, 11:12
Miha multumesc frumos
la 12.04.2010, 11:15
Am facut si eu candva, demult un tort cu...bust. Sa trimit o poza?

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking