Tort Minge

Postat de ana in Torturi
5 Mai 2010 | 6775 vizualizari
Tort Minge

Pentru ca azi este 5 mai Ziua Barbatului ,am zis sa-i fac o surpriza sotului.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru diplomat
  • 1/2 budinca de vanilie
  • 250 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de gelatina
  • 1/2 cutie de anans
  • Pentru amandina
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de unt ( de 250 gr)
  • 1 esenta de rom
  • Sirop 
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr unt
  • 4 lg zahar pudra.
  • Pentru ornat 
  • fulgi de cocos de culoare verde
  • 200 ml frisca
  • 50 gr ciocolata .

Mod de preparare

Am folosit 2 tipuri de tort:

  • Diplomat pentru minge 
  • Amandina pentru "teren"

Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta .

Pregatim blatul pentru amandina: 

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.

O coacem la foc mediu.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit

Intre timp ne ocupam de sirop:

Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.

Crema:

Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.

Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).O lasam sa se raceasca ,apoi o mixam.

Insiropam blaturile ,punem crema la mijloc ,iar deasupra glazuram.

Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece .Amandina la fel .

Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Tort teren de fotbal

Postat de Criss

Tort teren de fotbal

Blat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se...

Citeste continuarea

Tort Minge de Fotbal

Postat de Oana

Tort Minge de Fotbal

Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2010, 14:36
Haide Steaua! Frumos tort!
la 05.05.2010, 14:51
Multumesc Miha ,asa'i .Hai Steaua , sotul e stelist
la 05.05.2010, 15:07
ai muncit ceva dar iti iesi foarte frumos
la 05.05.2010, 15:13
Multumesc rocsi !
la 05.05.2010, 16:18
Am riscat sa mi-o iau pe spinare de la un dinamovist dar trebuia sa-mi expun favorita.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking