Ingrediente
Ce ingrediente am folosit pentru a prepara reteta de Tort diplomat cu piersici:
Blatul
- biscuiti petit beure
- 200 g unt
- stafide
- esenta de rom
Crema 1
- 1 budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 1 plic gelatina
- 3 linguri de apa
- 200 ml frisca
Crema 2
- cateva piersici
- 400 g iaurt
- 300 ml frisca
- 300 g zahar
- 2 plicuri gelatina
Jeleu de piersici
- cateva piersici
- cateva linguri de zahar
- 1 plic gelatina
Mod de preparare
Iata cum am preparat reteta de Tort diplomat cu piersici
Blatul
Am topit untul in cuptorul cu microunde. Am pus stafidele la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Pana s-a racit putin untul am sfaramat biscuitii in robot. La sfarsit am adunat toate ingredientele intr-un castron si le-am amestecat pana s-au inmuiat biscuitii. Am tapetat o cratita cu folie alimentara si am pus compozitia de biscuiti, apoi am presat-o cu o lingura. Am pus totul la rece. Pana s-a racit blatul, am preparat prima crema.
Crema 1
Am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic. Pana s-a racit budinca am pus gelatina la inmuiat in 3 linguri de apa si am batut frisca. Apoi am taiat marunt cateva piersici. Am amestecat apoi budinca cu piersici, apoi am adaugat frisca iar la sfarsit in fir subtire, gelatina incalzita putin la microunde. Am turmat crema peste blat si am dat iar la rece. Pana s-a racit totul, am preparat crema 2.
Crema 2
Am taiat marunt cateva piersici. Am amestecat iaurtul cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat piersicile, apoi frisca batuta, iar la sfarsit, gelatina preparata ca la prima crema. Am turnat si crema asta peste prima crema si am dat la rece. Dupa cateva ore, am preparat jeleul.
Jeleu
Piersicile le-am maruntit in robot, apoi le-am pus la fiert cu zahar, pana s-a topit zaharul. La sfarsit am adaugat gelatina si am turnat usor cu lingura pe suprafata tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|