Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot si se fierbe pe aburi(in momentul in care incepe sa clocoteasca se da deoparte).
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.
Cand crema e fiarta,se lasa putin la racit, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma , se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.In crema am bagat si jumate din piersicile ramase pe care le-am facut pasta cu blenderul,iar celelalte le-am taiat bucatele mai mici.
Se acopera o tava(mai mica) cu folie alimentara,umezita pe exterior.
Pe fundul tavi se aseaza fructe taiate felii subtiri.
Se bate frisca(puteti pune si un intaritor) si se amesteca usor cu crema rece dar atentie, sa nu se intareasca.
Se pune o parte din crema,peste, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.
Se acopera cu un strat de piscoturi,pe care le-am inmuiat scurt in compot.
Se acopera cu folie si se baga la frigider de seara pana dimineata.
Eu nu l-am mai ornat ca e aspectos si asa.
Pofta buna sa aveti!!!!