Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")

Postat de kamy in Torturi
8 Mar 2011 | 57197 vizualizari
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")

Ce coincidenta..... mai bine nici ca se putea....reteta 100 azi de ziua noastra.. Va dedic acest tort(proaspat)la toate bucatarasele vesele de pe acest site...prietenele mele virtuale. VA DORESC O PRIMAVARA MINUNATA SI O VIATA FERICITA!!!!! LA MULTI ANI CU SANATATE!!!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 gr lapte
  • 200 gr.zahar
  • 400 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 2 plicuri gelatina
  • piersici,pere din compot
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie+portocala
  • piscoturi

Mod de preparare

Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot si se fierbe pe aburi(in momentul in care incepe sa clocoteasca se da deoparte).

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.

Cand crema e fiarta,se lasa putin la racit, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma , se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.In crema am bagat si jumate din piersicile ramase pe care le-am facut pasta cu blenderul,iar celelalte le-am taiat bucatele mai mici.

 Se acopera o tava(mai mica) cu folie alimentara,umezita pe exterior.

Pe fundul tavi se aseaza fructe taiate felii subtiri.

Se bate frisca(puteti pune si un intaritor) si se amesteca usor cu crema rece dar atentie, sa nu se intareasca.

Se pune o parte din crema,peste, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.

Se acopera cu un strat de piscoturi,pe care le-am inmuiat scurt in compot.

Se acopera cu folie si se baga la frigider de seara pana dimineata.

Eu nu l-am mai ornat ca e aspectos si asa.

Pofta buna sa aveti!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (82)
Retete similare

Tort cu doua creme si fructe

Postat de mirela0911

Tort cu doua creme si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 13:26
bucataras....plz ..da acceptul o data ca 2 ore ajung am gresit la lapte ..ml...nu gr
la 08.03.2011, 14:41

wow, wow, wow ... no comm
LA MULTI ANI , KAMY si ms de tort
la 08.03.2011, 14:46
La multi ani si tie si la mai multe retete!
la 08.03.2011, 14:48
La multi ani Kamy draga,sa ai o primavara frumoasa si fericita..
la 08.03.2011, 14:51
diana...o bucatica mica poti sa gusti si u cu multa placere

Vezi toate comentariile (82)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking