Tort '' La multi ani !! ''

Postat de Adele in Torturi
22 Mar 2014 | 4206 vizualizari
Tort  '' La multi ani !! ''

Ingrediente

  • Blat :
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 4 linguri faina.
  • 4 linguri cacaoa.
  • 2 linguri ulei .
  • praf de copt.
  • Crema :
  • 500 ml. lapte
  • 3 linguri faina.
  • Ciocolata 200 gr/Cacaoa
  • 1 ou.
  • 50 gr unt
  • 100 grame zahar.
  • Piscoturi.
  • Compot de piersici.
  • Frisca pentru ornat.

Mod de preparare

Blatul: Se bat ouale cu zaharul pana devin spumoase ,se adauga treptat si uleiul.Dupa care se pune usor faina ,cacaoa si praful de copt.incercand sa nu lasam cocoloase.Se pune compozitia intr-o forma rotunda si se da la cuptor pentru 20 de minute la 180 °(depinde de cuptor puteti verifica daca este gata cu o scobitoare ).

Crema de ciocolata: Se bate oul cu jumatate din zahar pana devine spuma.adaugam faina si cacaua sau ciocolata topita .Intre  timp punem pe foc laptele cu zaharul ramas ,la foc mic.Cand da sa fiarba il luam de pe foc si adaugam crema usor amestecand in continu pana devine omogena.Punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce compozitia devine cremoasa.Cand este gata stingem focul si adaugam untul.Se amesteca bine si se lasa la racit.

Blatul racit il taiem in doua, il insiropam cu sucul din compot,iar pe marginea lui asezam in forma de cerc piscoturi usor insiropate .In golul ramas punem fructetele taiate ,frulate si crema .Asezam cealalta parte de blat si o insiropam tot cu sucul din compot.Se da la rece pentru cateva minute chiar si o ora.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort '' La multi ani !! ''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

La multi ani,Bunica!

Postat de Creatsa

La multi ani,Bunica!

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul....

Citeste continuarea

La multi ani,MAMA!

Postat de Creatsa

La multi ani,MAMA!

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2014, 17:12
la 22.03.2014, 18:25
la 22.03.2014, 19:46
la 22.03.2014, 20:22
la 28.03.2014, 12:54

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking