Tort "La multi ani!"

Postat de lilik in Torturi
7 Ian 2011 | 7561 vizualizari
Tort "La multi ani!"

Fiind ziua tatalui meu de nastere si de nume(Ioan) si a mea (Ionela) am facut acest minunat tort.Era sa uit e si reteta nr.100. La multi ani tuturor Ionilor,Ioanelor si Ionelelor:)

Ingrediente

pt  blat:

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 1 cutie de compot de ananas de 500gr
  • 50 gr zahar pudra

pt sirop:

  • zeama de la compot

pt decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • colorant alimentar
  • bombonele argintii

Mod de preparare

Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.

Prepararea blatului:

se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.

se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si vanilia.amestecam,punem in tava si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de min(depinde de cuptor,eu zic sa controlati).

cand e gata il lasam la racit.

Prepararea cremei:

luam ananasul pus la scurs si il facem piure.

frecam mascarpone cu zaharul pudra pana se face o crema apoi adaugam piureul de ananas si frisca batuta.

amestecam totul cu o lingura bine bine si lasam la rece.

Asamblarea tortului:

taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam cu compotul si punem deasupra crema,acoperim cu cealalta parte si insiropam.

batem frisca pt decor si ornam dupa plac.

lasam la frigider cateva ore si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La multi ani!"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

La multi ani,Bunica!

Postat de Creatsa

La multi ani,Bunica!

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul....

Citeste continuarea

La multi ani,MAMA!

Postat de Creatsa

La multi ani,MAMA!

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2011, 00:33
am reusit sa fiu si eu prima si la tort pot sa servesc eu bucata taiata?

la multi ani
la 07.01.2011, 00:43
oooo LA MULTI ANI SI TIE SI TATALUI FRUMOS TORT SI LA MAI MULTE RETETE
la 07.01.2011, 00:54
Cum sa nu Mihaela,serveste-te si multumesc
Ligia multumesc frumos
la 07.01.2011, 01:03
LA MULTI ANI! si tie si fratelui si tuturor celor ce poart acest nume Sfant si nu in ultimul rand felicitari pentru nr 100
la 07.01.2011, 01:25
merci Nadina

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking