Ingrediente
pt blat:
- 5 oua
- 1 cana de zahar
- 8 linguri de ulei
- 1 cana faina
- 1 praf de sare
- 1 vanilie
- 1 praf de copt
pt crema:
- 250 gr mascarpone
- 300 ml frisca
- 1 cutie de compot de ananas de 500gr
- 50 gr zahar pudra
pt sirop:
pt decor:
- 300 ml frisca lichida
- colorant alimentar
- bombonele argintii
Mod de preparare
Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.
Prepararea blatului:
se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.
se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si vanilia.amestecam,punem in tava si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de min(depinde de cuptor,eu zic sa controlati).
cand e gata il lasam la racit.
Prepararea cremei:
luam ananasul pus la scurs si il facem piure.
frecam mascarpone cu zaharul pudra pana se face o crema apoi adaugam piureul de ananas si frisca batuta.
amestecam totul cu o lingura bine bine si lasam la rece.
Asamblarea tortului:
taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam cu compotul si punem deasupra crema,acoperim cu cealalta parte si insiropam.
batem frisca pt decor si ornam dupa plac.
lasam la frigider cateva ore si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La multi ani!"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|