Tort "La Multi Ani!"

Postat de Luana in Torturi
23 Mai 2013 | 9337 vizualizari
Tort "La Multi Ani!"

Fiind ziua mamei acum cateva zile am zis sa fac un tortulet :)

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • un varf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 300 gr capsuni
  • Pentru ornat
  • capsuni
  • kiwi

Mod de preparare

Blatul

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute.

Crema

Amestecam galbenusurle cu zaharul, apoi turnam laptele amestecand incontinuu. Punem si miezul de la batonul de vanilie .Punem totul intr-un bol de sticla si il facem crema la baine-marie amestecand incontinu, pana devine o crema groasa precum budinca. In crema punem cateva capsuni taiate cubulete.

Bun, si incep asamblarea. Dupa ce blatul s-a copt punem crema peste el si dam la rece cateva ore. Dupa racire scoatem din forma tortul si il ornam cu frisca, capsuni si kiwi .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La Multi Ani!"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

La multi ani,Bunica!

Postat de Creatsa

La multi ani,Bunica!

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul....

Citeste continuarea

La multi ani,MAMA!

Postat de Creatsa

La multi ani,MAMA!

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2013, 23:08
La multi ani cu sanatate mamei tale! Tortul trebuie sa fi fost tare bun!
la 23.05.2013, 23:09
La multi ani mamei!
la 23.05.2013, 23:16
multumesc
la 23.05.2013, 23:24
La multi ani si din partea mea !
la 23.05.2013, 23:32
fain tort

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking