Ingrediente
pt blat:
- 2 oua
- 4 linguri de faina
- 2 linguri de zahar
- 4 linguri de apa
- un praf de copt
- esenta de vanilie
pt crema:
- un iaurt de piersici
- 1 plic gelatina
- 1 lingura de zahar tos
- 1 plic frisca pentru deserturi
- 200 ml lapte
pt decor:
- jeleuri de lamaie
- 3 felii de madarina
- o felie de kiwi
- frisca
- nuca de cocos verde
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare,apoi zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, apa, faina, praful de copt, esenta si omogenizam compozitia.
Tapetam forma de inimioara cu hartie de copt, punem compozitia rezultata in ea si dam la cuptor 15-20 de minute.
Pregatim crema:
Mixam praful de frisca cu laptele pana devine o spuma densa si pufoasa, din care vom opri 2-3 linguri pentru decor.
Separat mixam iaurtul cu zaharul.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si dupa ce s-a racorit un pic o turnam in fir subtire peste iaurtul amestecat cu spuma de frisca, omogenizam si dam la frigider 5 minute.
Insiropam blatul, punem crema peste el si decoram cu jeleurile de lamaie, fructe, frisca si putina nuca de cocos verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|