Ingrediente
- blat:
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 1 pahar de zahar
- un praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- crema de nuci
- 300 grame nuci,
- 150 grame zahar,
- esenta de rom,
- 500 ml lapte,
- ciocolata rasa/cacao
- pt ornat:
- glazura
- nuca de cocos
- fondant
- bezele
Mod de preparare
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim crema astfel:
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema intre ele, deasupra punem glazura de ciocolata, iar peste nuca de cocos colorata, bezele si fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou (3)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|