Tort cappuccino

Postat de susu in Torturi
26 Dec 2009 | 6705 vizualizari
Tort cappuccino

Ingrediente

 
  • Blat:
  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte de buna calitate
  • 2 linguri faina
  • 30 gr unt
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de cappuccino
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie la plic
  • 3 linguri de zahar
  • 70 gr ciocolata  cu crema de cappuccino
  • 1 lingurita de cappuccino
  • 600 ml lapte
  • 30 gr unt
  • Siropul:
  • 3-4 linguri de cafea
  • 300 ml apa
  • Se face din acestea o cafea tare cu care se insiropeaza blatul.
  • Pentru ornat:
  • nuci,
  • batoane de scortisoara,
  • nuca de cocos ,
  • cacao sau orice doriti    

Mod de preparare

Pentru blat:

Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam bine.Adaugam faina cernuta cu praful de copt.(2 lg potrivite de faina ) La final se afauga albusurile spuma si se amesteca de jos in sus. Se pune blatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Se tine la cuptorul incins de dinainte aproximativ 35 minute.

 Pentru crema:

 Freci galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata cu cu untul si picuram peste galbenusuri. Dizolvam putin budincile in cateva linguri de lapte rece si punem cu restul de lapte  impreuna la fiert la foc mic. Adaugam cate putin compozitia de ciocolata si galbenusuri  peste lapte si mestecam in continuu pana se ingroasa.

Asamblare:  

Se taie blatul rece in doua. Se insiropeaza blatul. Se pune toata crema peste blatul de jos insiropat daca doriti sa glazurati tortul cu ciocolata neagra si daca il ornati altfel puteti pastra 1 sfert din crema pentru a imbraca putin tortul pe deasupra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Postat de momo121

Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2009, 22:09
"suna"grozav reteta!!.ti-am vizitat albumul culinar.stii cum am ramas?asa:.bravo!
la 26.12.2009, 22:14
Multumesc
la 27.12.2009, 14:10
Si eu am ramas la fel, Gabitu!
la 28.12.2009, 12:08
Nici eu nu am facut exceptie! toate arata foarte bine si cred ca sunt nemaipomenite!
la 05.02.2010, 21:48
Abia acum am vazut tortuletul asta, e demential!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking