Tort Cars

Postat de nadina73 in Torturi
5 Ian 2011 | 6652 vizualizari
Tort Cars

Ingrediente

  • 750g biscuiti
  • 225 g nuca de cocos
  • 375 g unt
  • 300 g zahar
  • 225 ml apa
  • 6 linguri cacao
  • 150 zahar pudra
  • 2 sticlute esenta de rom
  • Decor:
  • 750 ml frisca
  • 1 folie de zahar  cu  Cars
  • bombonele
  • 4 linguri zahar
  • alune macinate

Mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cacaoa si esenta de rom. Se pune apa la fiert cu zaharul pana se obtine un sirop bine legat. Se pune siropul caldut si 200 g unt si se amesteca bine cu biscuitii. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul pudra si 175 g unt. Se pune intr-o tava cu pereti detasabili jumatate din compozitia de biscuiti, se niveleaza dupa care se pune crema cu cocos, se niveleaza si se pune cealalta jumatate de biscuiti.

Se da la rece 1-2 ore dupa care se scoate forma si se rastoarna pe un platou dupa care  imbraca cu frisca.

Frisca se bate bine cu zaharul pana se intareste foarte bine. Se scoate tortul de la frigider, se ia forma de pe el si se imbraca cu frisca. Deasupra se pune  forma de zahar cu Cars (se apasa usor, se va inmuia de la frisca in aproximativ 30  minute) si se decoreaza cu frisca, bombonele si alune.

Ce-i drept se taie putin mai greu feliile, dar la fel de bine se poate face si rulada. Se intinde compozitia de biscutiti pe o folie se pune crema de cocos si se ruleaza strans, se da la rece si se taie feliute.

LA MULTI ANI ! comoara noastra  Dragos


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cars" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de aliliana

Desert tort cu crema caramel si visine

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Desert Tort Dobos

Postat de Oana

Desert Tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 09:41
La multi ani Dragos! Sa cresti mare si frumos.
la 05.01.2011, 09:52
Oauuuuuuuuuuuu Sa-ti fie sanatos Nadina...La multi Ani!!! Extraordinar tortulet!!!!
la 05.01.2011, 09:54
Ce frumos l-ai ornat La multi ani Dragos sa cresti mare, sa fii sanatos si sa-ti asculti parintii ii spui tu Nadina
la 05.01.2011, 09:59
Vreau si eu un tort asa de ziua mea
la 05.01.2011, 10:02
să-ţi trăiască puiul...
şi eu vreau unul pt ziua mea

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking