Tort Castel

Postat de gamilici in Torturi
27 Mar 2011 | 6942 vizualizari
Tort Castel

Reteta nu imi apartine,dar cand am dat de ea a fost exact ce cautam. Ii multumesc Ramonei pt tot !!!!

Ingrediente

Blaturi :

  • 18 oua;
  • 18 linguri zahar;
  • 18 linguri faina;
  • 3 lingurite praf de copt;
  • apa + zahar pentru insiropat (puteti adauga vanilie sau esenta de fructe)

Crema

  • 750 g visine la borcan;
  • 8 linguri zahar;
  • 8 linguri amidon porumb;
  • 600 g smantana;
  • 6 linguri zahar.

Turnulete :

  • 1 tableta ciocolata alba;
  • 4 linguri lapte;
  • colorant alimentar (orice culoare doriti,eu am folosit albastru);
  • 5 cornete de inghetata.

Mod de preparare

Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete.

Blaturi :

1-ul blat :

Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 12 linguri faina si 2 lingurite praf de copt.

Al 2-lea blat:

Din 6 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga 6 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 6 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

In timp ce se coc blaturile, pregatim crema astfel:

Separam visinele de zeama. Zeama o punem pe foc cu 8 linguri de zahar.Cand s-a topit zaharul adaugam 8 linguri de amidon si amestecam pana se ingroasa.Visinele se fac piure apoi se adauga la compozitie.Pe urma lasam la racit.

Intre timp pregatim frisca: 600 g smantana + 6 linguri zahar,se bate pana se intareste. Cand s-a racit crema de visine o amestecam cu frisca.

Turnuletel colorate :

Ciocolata se topeste cu 4 linguri de lapte,cand e topita se adauga colorantul.Apoi fiecare turnulet se trece prin ciocolata si se aseaza deoparte.

Asamblare:

Primul blat se taie in doua si se insiropeaza.Se pune crema si deasupra se aseaza partea taiata. Se orneaza cu crema de jur imprejur.(Acesta v-a fi baza castelului).

Din al 2-lea blat decupam 5 bucati cu un pahar si 1 bucata cu un bol (sa fie ceva mai mare decat paharul).Toate bucatile se taie in mijloc si se umplu cu crema.

Bucata mai mare se aseaza pe mijloc si peste ea punem 1 bucata mica.Celelalte 4 bucati se aseaza pe colturile bazei.Se orneaza cu crema de jur-imprejur,iar la urma se pun turnuletele colorate deasupra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Tort castel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Tort castel

Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi. Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2011, 10:49
I-ai pregatit zestre ,,shesarului" , asa-i ?
la 27.03.2011, 11:01
e minunat
la 27.03.2011, 11:09
frumos
la 27.03.2011, 12:51
f frumos
la 27.03.2011, 13:18
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking